ଆଯୁର୍ବେଦ ଶାସ୍ତ୍ରରେ ରହିଛି ଏହି ଜିନିଷଗୁଡିକ ସହିତ କେବେ ବି କ୍ଷୀର ପିଇବା ଉଚିତ ନୁହେଁ, ଜାଣନ୍ତୁ କଣ

କୋଲକାତା: ଭଗବାନଙ୍କ ସୃଷ୍ଟି ଅନେକ ଜିନିଷ ଅଛି ଯାହାକୁ ମଣିଷ ଖାଇବା କିମ୍ବା ପିଇବା ନିହାତି ଆବଶ୍ୟକ। କାରଣ ଶରୀର ପାଇଁ ଯେଉଁ ଭିଟାମିନର ଆବଶ୍ୟକତା ଅଛି ତାହା ଏହିସବୁ ଜିନିଷରୁ ମିଳିଥାଏ। ତେବେ ଏମିତି କଥା ରହିଛି ଯାହା ଉଭୟ ଖାଦ୍ୟ ପଦାର୍ଥ ହୋଇଥିଲେ ମଧ୍ୟ ତାହାକୁ ଏକତ୍ର ଖାଇବା ପାଇଁ ଆୟୁର୍ବେଦ ଶାସ୍ତ୍ରରେ ମନା କରାଯାଇଛି। ଆଜି ଆସନ୍ତୁ ଜାଣନ୍ତୁ କ୍ଷୀର ସହିତ କଣ ଖାଇବା ଅନୁଚିତ।

୧- କ୍ଷୀର ପିଇବା ପରେ ମାଂସ ଏବଂ ମାଛକୁ ୨-୩ ଘଣ୍ଟା ପରେ ଖାଇବା ଉଚିତ। କ୍ଷୀର ପିଇବା ସମୟରେ ଯଦି ଆପଣ ମାଛ, ଚିକେନ୍ କିମ୍ବା କୌଣସି ପ୍ରକାରର ମାଂସ ଖାଇଛନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ପେଟ ଯନ୍ତ୍ରଣା ଭୋଗିବେ। ଏହା ଆପଣଙ୍କ ପେଟ ପାଇଁ ଏହା ସ୍ଲୋ ପଏଜନ ଭଳି କାମ କରେ।

୨- କ୍ଷୀର ପିଇବାର ୧-୨ ଘଣ୍ଟା ପରେ ଆପଣ ମୂଳା ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ। ଯଦି ଆପଣ ଏହା କରନ୍ତି, ଏହା ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବିଷାକ୍ତ ହୋଇପାରେ। କୌଣସି ଭାବେ କ୍ଷୀର ସହିତ ମୂଳା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଏହା ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ।

୩- କ୍ଷୀର ପିଇବା ପରେ ଭୁଲରେ ସୁଦ୍ଧା ଦହି ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ। ଏହି ଦୁଇ ପଦାର୍ଥ ପେଟ ଭିତରେ ଏକତ୍ର ହେଲେ ତାହା ବହୁ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିବାର ସମ୍ଭାବନା ରହିଛି। କିନ୍ତୁ ଏହା ଦୁଇ ପଦାର୍ଥ ଅଲଗା ସମୟରେ ସେବନ କଲେ ତାହା ଶରୀର ପ୍ରତି ବେଶ ଭଲ ପ୍ରଭାବ ପକାଇଥାଏ।

୪- ଯଦି କ୍ଷୀର ପିଇଛନ୍ତି ତେବେ ଆପଣ ପ୍ରାୟ ୧-୨ ଘଣ୍ଟା ପୂର୍ବରୁ କିମ୍ବା ପରେ ହରଡ ଡାଲ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ। ଯଦି ଆପଣ ହଠାତ୍ କ୍ଷୀର ସହିତ ହରଡ ଡାଲ୍ ଖାଇଥିବେ, ତେବେ ଏହା ଆପଣଙ୍କୁ ବାନ୍ତି, ପେଟ ଯନ୍ତ୍ରଣା ଭଳି ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିବ। କ୍ଷୀର ସହିତ ହରଡ ଡାଲି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହୃଦଘାତ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ମଧ୍ୟ ହୋଇପାରେ।

୫- ଅନେକ ଲୋକ ଚିକେନ୍ ସହିତ କ୍ଷୀର ମଧ୍ୟ ଖାଇଥା’ନ୍ତି। ଯଦି ଆପଣ ଏହା କରନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣଙ୍କୁ ତୁରନ୍ତ ସତର୍କ ହେବା ଆବଶ୍ୟକ। ଆପଣ କ୍ଷୀର ସହିତ ଭୁଲରେ ଚିକେନ ମିଶ୍ରଣ କରନ୍ତୁ ନାହିଁ। ଏହାଦ୍ବାରା କ୍ଷୀର ଆପଣଙ୍କ ଚର୍ମ ଏବଂ ପେଟ ସହିତ ଜଡିତ ଅନେକ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ।

Read Moreଜୀବନ ଶୈଳୀ, ବିଶେଷ ଖବର, ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ, ଆଯୁର୍ବେଦ ଶାସ୍ତ୍ର, କ୍ଷୀର ପିଇବା, ଖାଇବା କିମ୍ବା ପିଇବା, ଭଗବାନଙ୍କ ସୃଷ୍ଟି, ଭିଟାମିନର ଆବଶ୍ୟକତାThe Samikhsya Odia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *